Mix de dovlecei si carnaciori
PrinteazaMix de dovlecei si carnaciori din: ulei de masline, unt, carnaciori, ceapa, frunze de telina, mere, sare, scortisoara, nucsoara, dovlecei, bors, apa, smantana.
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguriţe de unt
- carnaciori
- ceapa
- frunze de telina
- 2 mere
- sare
- piper
- scortisoara
- nucsoara
- 450 g de dovlecei
- o cană de borş
- 1 cana apa
- smantana
Mod de preparare:
Potrivesti aragazul la foc mic şi, după ce se încinge tigaia, pui 2 linguri de ulei de măsline şi 2 linguriţe de unt.
Rumenesti câţiva cârnăciori pe care îi transferi apoi pe un platou. Călesti în aceeaşi tigaie ceapă tocată şi frunze de ţelină mărunţite.
Adaugi două mere curăţate şi tăiate în cuburi şi amesteci încontinuu câteva minute. Condimentezi cu sare, piper negru măcinat, scorţişoară şi nucşoară.
Completezi cu 450 g de dovlecei, o cană de borş şi una de apă. Lasi amestecul la foc mic, pentru jumătate de oră.
Pui şi câteva linguri de smântână degresată şi adaugi cârnăciorii.
Mix de dovlecei si carnaciori
Pofta buna!