Prajitura cu rahat
PrinteazaPrajitura cu rahat din: faina, margarina, lapte, zahar, drojdie, ou, rahat, zahar, nuca, dulceata, zahar pudra.
Pentru foi:
- 500 g făină
- 200 g margarină
- 100 ml lapte
- 3 linguriţe de zahăr
- 1 cubuleţ de drojdie
- 1 ou întreg
- 1 gălbenuş
Pentru umplutură:
- 500 g rahat cu aroma de fructe
- 4 albuşuri
- 200 g zahăr
- 200 g nucă măcinată
- 100 g dulceaţă acrisoară
Pentru glazură:
- 3 gălbenuşuri
- 150 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele pentru foi şi împărţi aluatul în 4 părţi egale din care formezi 4 foi. Intinzi prima foaie şi o ungi cu dulceaţă. Pui apoi cea de-a doua foaie peste care întinzi un amestec format din cele 4 albuşuri bătute spumă cu zahărul şi cu nuca măcinată. Intinzi a treia foaie peste care pui rahatul întins cu sucitorul. Acoperi cu cea de-a patra foaie şi pui prăjitura la copt.
Peste prăjitura fierbinte, întinzi glazura formată din amestecul de gălbenuşuri şi zahăr.
Prajitura cu rahat
Pofta buna!