Prajitura cu rahat

Printeaza

Prajitura cu rahat din: faina, margarina, lapte, zahar, drojdie, ou, rahat, zahar, nuca, dulceata, zahar pudra.

Ingrediente:Prajitura_cu_rahat

Pentru foi:

  • 500 g făină
  • 200 g margarină
  • 100 ml lapte
  • 3 linguriţe de zahăr
  • 1 cubuleţ de drojdie
  • 1 ou întreg
  • 1 gălbenuş

Pentru umplutură:

  • 500 g rahat cu aroma de fructe
  • 4 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • 200 g nucă măcinată
  • 100 g dulceaţă acrisoară

Pentru glazură:

  • 3 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele pentru foi şi împărţi aluatul în 4 părţi egale din care formezi 4 foi. Intinzi prima foaie şi o ungi cu dulceaţă. Pui apoi cea de-a doua foaie peste care întinzi un amestec format din cele 4 albuşuri bătute spumă cu zahărul şi cu nuca măcinată. Intinzi a treia foaie peste care pui rahatul întins cu sucitorul. Acoperi cu cea de-a patra foaie şi pui prăjitura la copt.

Peste prăjitura fierbinte, întinzi glazura formată din amestecul de gălbenuşuri şi zahăr.

 

Prajitura cu rahat

Prajitura_cu_rahat

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.