Salată de icre de somon – este un preparat sofisticat și elegant, ideal pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona oaspeții cu un aperitiv deosebit. Icrele de somon, cu textura lor delicată și gustul rafinat, sunt perfect completate de ingredientele alese pentru a crea o salată fină și savuroasă. Această rețetă necesită atenție și delicatețe […]
Reteta zilei: Somon in sos caramelizat pe pat de fasole verde
PrinteazaSomon in sos caramelizat pe pat de fasole verde din: somon, fasole verde, sos de soia, apa, vin de orez, zahar brun, ulei de susan, usturoi, ghimbir, seminte de susan, amidon.
Ingrediente:
- 1 bucata file de somon
- 1/2 kg fasole verde
- orez fiert, pentru servire
Ingrediente marinata:
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingura de apa
- 2 linguri vin de orez
- 2 linguri de zahăr brun
- ½ lingura ulei de susan
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 bucatica ghimbir proaspat, ras sau tocat
- 1 lingura seminte de susan
- 1 lingura amidon
Mod de preparare:
Într-un castron mic, combinati sosul de soia, apă, vin de orez, zahar brun, usturoi, ghimbir, seminte de susan, amidon și se amestecă până când se dizolvă amidonul.
Se taie somonul în trei bucăți
Puneți într-o punga care se inchide ermetic.
Adaugati aproximativ jumătate din sos și lăsați la marinat pește pentru aproximativ 15 minute.
Între timp, spalati fasolea si puneti intr-o cratita, acoperiti cu apa, se adaugă un capac și se aduce la fierbere la foc mare.
Se lasă să fiarbă 3 minute, apoi se scurge în strecurătoare și se pastreaza deoparte.
Incalziti o tigaie, se adaugă bucățile de somon și gătiti pe fiecare parte aproximativ 3-5 minute.
Transferati pe un platou.
Adaugati fasolea verde in tigaia unde ati rumenit pestele împreună cu sosul rămas. Gatiti aproximativ 3 minute.
Serviti somonul pe pat de fasole verde cu orez.
Somon in sos caramelizat pe pat de fasole verde
Pofta buna!
Ce bine arata somonul