Sufleu de taitei cu mere

Printeaza

Sufleu de taitei cu mere din: mere, zahar, faina sau gris, taitei, lapte, oua, pesmet, zahar vanilat, coaja de lamaie.

Ingrediente:

  • 250 – 300 g mere
  • 1 – 2 linguri zahăr
  • 1 linguriţă făină sau griş
  • 100 g tăiţei
  • 500 ml lapte
  • 1 ou
  • 2-3 linguriţe pesmet
  • zahăr vanilat
  • coajă de lămâie

 

Mod de preparare:

Sufleu de taitei cu mere: Pui laptele cu jumătate din cantitatea de zahăr să clocotească. Când dă în clocot, adaugi tăiţeii şi îi laşi până aceştia absorb complet laptele.

Separat, fierbi jumătate de pahar de lapte cu făină sau cu griş, până se îngroaşă, amestecând mereu.

Dai deoparte, adaugi gălbenuşul, restul de zahăr, coaja de lămâie şi zahărul vanilat.

Amesteci tăiţeii cu me­rele tăiate felii subţiri, cu crema de lapte şi adaugi albuşul bătut spumă.

 

Pofta buna!

 

 

 

Calamari umpluți cu brânză feta și spanac

Calamari umpluți cu brânză feta și spanac – un preparat rafinat și gustos, perfect pentru mesele speciale sau pentru a impresiona oaspeții la o cină elegantă. Această rețetă combină delicatețea fructelor de mare cu aromele bogate ale brânzei feta și prospețimea spanacului, rezultând un fel de mâncare echilibrat și savuros. Este o alegere excelentă pentru […]

Pesto de leurdă cu migdale și parmezan

Pesto de leurdă cu migdale și parmezan – este o variantă a clasicului pesto italian, aducând în prim-plan aroma intensă și benefică a leurdei. Leurda, cunoscută și sub numele de usturoi sălbatic, este bogată în vitamine și minerale, oferind multiple beneficii pentru sănătate. Migdalele adaugă o textură crocantă și un gust subtil de nucă, în […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.