Maioneza de pufuleti
PrinteazaMaioneza de pufuleti din: pufuleti, ulei, apa, mustar, lamaie, sare.
- 1 pungă de pufuleţi simpli
- 200 ml ulei
- 150-200 ml apă rece
- 1 linguriţă muştar
- zeamă de lămâie
- sare (dacă este nevoie)
Mod de preparare:
Sfărâmi bine pufuleţii, adaugi apă rece şi îi dizolvi. Conţinutul obţinut trebuie să fie ca o smântână groasă, după care adaugi muştarul şi uleiul prin curgere continuă, procedând ca la maioneză. La sfârşit, adaugi zeamă de lămâie, după gust. în cazul în care este prea groasă, mai adaugi puţină apă rece. Această variantă de maioneză, înlocuieşte cu succes maioneza obişnuită.
Este mai sănătoasă şi o poţi folosi în perioada de post.
Pofta buna!