Nokerly
PrinteazaNokerly din: ceapa, carne de porc, ulei, dafin, boia, piper, faina,smantana, apa, oua, sare.
- 2-3 cepe mari
- 1/2 kg carne de porc
- ulei
- 2-3 foi de dafin
- boia
- piper
Pentru sosul de smântână:
- 2 linguri făină albă
- 2 linguri smântână
- puţină apă rece
Pentru aluat:
- 5 ouă
- sare
- făină (circa 3-4 linguri)
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt si o căleşti în puţin ulei. Speli şi tai 1/2 kg de carne de porc proaspătă sau afumată, pătrăţele micuţe şi le pui la fiert peste ceapa călită. Condimentezi după gust, adaugi neapărat foi de dafin, boia şi piper. După ce a fiert carnea bine, faci un sos cu smântână.
Pregăteşti sosul aşa:
Amesteci bine 2 linguri de făină albă cu 2 linguri de smântână si subţiezi compoziţia cu apă rece, după care pui sosul peste carne şi mai laşi să fiarbă timp de 2-3 minute. Separat, pui 1,5 l de apă la fiert şi, când fierbe apa cu sare, prepari un aluat din 5 ouă bătute bine cu puţină sare. Adaugi treptat făină albă până obţii un aluat pe care îl poţi amesteca cu lingura.
Pui din acest aluat la fiert cu linguriţa (bucăţele mici) şi le fierbi circa 10-12 minute.
Pui apoi 1 cană de apă rece şi acoperi timp de 10 minute, după care strecori şi limpezeşti puţin găluştile.
Le pui apoi într-un bol cu puţin ulei şi le amesteci uşor să nu se zdrobească şi să pătrundă uleiul bine printre ele, ca să nu se lipească. După ce pui găluştiie în farfurii, torni sosul peste macaroane.
Poţi servi macaroanele cu orice salată sau chiar cu murături. Mai poţi adăuga şi un pahar de vin roşu, sec de preferinţă, care mai „taie” din grăsimi.
Nokerly
Pofta buna!