Revani

Printeaza

Revani din: oua, iaurt, ulei, faina, gris, zahar, lamaie, praf de copt, apa, migdale, cocos.

Ingrediente:Revani

  • 4 ouă
  • 250 g iaurt
  • 250 ml ulei
  • 500 g făină
  • 250 g griş
  • 250 g zahăr
  • coaja de la o lămâie rasă
  • 1 praf de copt

Pentru şerbet:

  • 5 căni apă
  • 1 kg zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • fulgi de migdale
  • nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Pui într-o oală 5 căni de apă, 1 kg de zahăr şi zeama de la 1/2 lămâie şi amesteci totul până când iese un sirop, lăsând să fiarbă.

Baţi ouăle spumă împreuna cu zahărul. Adaugi iaurtul, uleiul, grisul, făina, iar la sfârşit, coa­ja de lămâie şi praful de copt. Compoziţia obţinută o torni în­tr-o tavă unsă cu ulei şi tapeta­tă cu făină.

Dai tava la cuptor, la foc po­trivit şi o laşi la copt, pânâ se rumeneşte. Scoţi apoi tava din cuptor şi laşi să se răcească. Tai prăjitura în forma dorită şi, deasupra, torni şerbetul călduţ. Poţi presăra peste prăjitură fulgi de migdale şi nucă de cocos.

Este o prăjitură foarte dulce şi consistentă.

 

Revani

Revani

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.