Pizza cu legume, ciuperci si branza cu mucegai
PrinteazaPizza cu legume, ciuperci si branza cu mucegai din: faina, apa, drojdie, zahar, sare, unt, ciuperci, rosii, masline, rosii uscate, parmezan, branza cu mucegai, piper.
Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii romani consumau un fel de pâine plată cu diverse toppinguri. Totuși, pizza modernă, așa cum o cunoaștem astăzi, a evoluat în Napoli, Italia, în secolul al XVIII-lea.
- 500 g făină albă
- 300 ml apă
- 25 g drojdie
- zahăr tos
- sare
- 50 g unt
- 400 g ciuperci
- 4 roşii
- 100 g măsline verzi feliate
- roşii uscate în ulei
- 150 g parmezan
- 100 g brânză cu mucegai
- piper
- oregano
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Intr-un castron se pun apa călduţă, o linguriţă de zahăr tos şi sarea.
Se adaugă drojdia sfărâmată, două linguri de făină, se amestecă şi se lasă la dospit la Iod cald.
Restul de făină se pune într-un vas mai mare, se toarnă în mijloc amestecul cu drojdie, untul topit şi răcit.
Se frământă până rezultă un aluat omogen, se acoperă cu un şervet sau o folie de plastic alimentară şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.
Se întinde aluatul cu un sucitor şi se aşază într-o tavă presărată cu făină.
Ciupercile se feliază şi se prăjesc în ulei încins, se amestecă bine cu măslinele, două linguri de roşii uscate tocate mărunt, sarea, piperul şi oregano tocat.
Se întind peste blaturi, se presară deasupra parmezanul amestecat cu brânza cu mucegai, oregano tocat şi rondelele de roşii scurse de suc. Se coc la foc mediu 25-30 de minute şi se servesc fierbinţi.
Poftă bună!