Medalionul bucatarului
PrinteazaMedalionul bucatarului din: bagheta, oua, ceapa, cascaval, marar, piper, sare, smantana, cabanosi.
- 1 baghetă
- 3 ouă
- 1 ceapă
- 100 g caşcaval sau brânză telemea
- 1 legătură mărar
- piper
- sare
- 1 lingură smântână
- 2 cârnaţi cabanoşi
Mod de preparare:
Tai bagheta în două părţi egale şi, cu un cuţit bine ascuţit (cu o lamă mai lungă) scobeşti miezul, în aşa fel încât să rămână circa 1 cm de miez pe lângă coajă. Baţi ouăle cu smântână, adaugi caşcavalul (sau brânza telemea) ras pe răzătoarea mare, mărarul şi ceapa tocată mărunt, sare şi piper după gust.
Torni compoziţia cu grijă în pâinea scobită, dar numai până la jumătate, pentru ca atunci când adaugi câr- natul să nu dea pe dinafară. După ce bagi cârnaţii în baghetă, umpli bucata de baghetă cu restul de compoziţie şi dai la cuptor pentru 20 de minute, la foc moderat până se rumeneşte.
Medalionul îl poţi servi cald, deşi e bun şi rece împreună cu un vin alb tămâios, vin roze sau cu un pahar cu bere.
Medalionul bucatarului
Pofta buna!