Salata Leonardo
PrinteazaSalata Leonardo din: bacon, branza de capra, usturoi, salata verde, cascaval, ceapa, capere, ardei, ceapa verde, sare, piper, ulei de masline, otet balsamic.
- 12 felii de bacon
- 6 bucăţi potrivite de brânză de capră (sau rondele)
- 4-5 căţei de usturoi
- câteva frunze de salată verde
- 100 g de caşcaval
- 1/2 de ceapă roşie
- 50 g de capere
- 1/2 de ardei roşu
- 1/2 de ardei verde
- 3 fire ceapă verde
- sare
- piper
Pentru dressing (sos):
- ulei de măsline
- oţet balsamic
Mod de preparare:
Aşezi bacon-ul în formă de cruce, pui bucata de brânză în mijloc şi tai usturoiul fâşii. Adaugi şi ardeiul roşu, tăiat în 2 bastonaşe, înfăşori brânza în bacon şi o dai la cuptor, până baconul prinde culoare şi este crocant. Separat, faci o salată formată din salată verde, ceapă roşie tăiată julien şi ardeiul verde tăiat bastonaşe. Adaugi şi caperele.
Faci dressing-ul (sosul) din ulei de măsline şi oţet balsamic, baţi bine cu telul, sărezi şi piperezi şi pui peste salată.
Deasupra salatei, aşezi pacheţelele din bacon şi brânza de capră care au fost legate în prealabil cu 1/2 de fir de ceapă verde. Mai razi şi câteva fâşii de parmezan deasupra şi poţi servi.
Salata Leonardo
Pofta buna!