Prajitura cu ciocolata si smantana
PrinteazaPrajitura cu ciocolata si smantana din: zahar, oua, ciocolata menaj, smantana, praf de copt, lamaie, portocala, nuca, sare, faina.
- 300 g zahăr
- 3 ouă
- 200 g ciocolată menaj
- 400 ml smântână
- 1 plic praf de copt
- coajă rasă de lămâie şi portocală
- 150 g nucă măcinată
- un praf de sare
- circa 400 g făină
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul aşa:
Ouăle le baţi întregi cu 150 g zahăr, pe baie de abur. Când devin cremoase, adaugi ciocolata şi o laşi până se topeşte aceasta. Laşi să se răcorească puţin şi o amesteci cu coaja rasă de lămâie şi de portocală, cu nucile şi sarea. Amesteci făina cu praful de copt.
Smântână o baţi cu restul de 150 g zahăr, până se face frişcă. Amesteci apoi frişca cu ouăle frecate pe baie de aburi, adăugând uşor şi făina şi amestecând de sus în jos. Când această compoziţie s-a amestecat uniform, o torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptor, preîncălzit aproximativ 30-35 de minute.
Scoţi apoi şi presari după dorinţă, zahăr vanilat sau nucă de cocos.
Pofta buna!