Prajitura cu ciocolata si smantana

Printeaza

Prajitura cu ciocolata si smantana din: zahar, oua, ciocolata menaj, smantana, praf de copt, lamaie, portocala, nuca, sare, faina.

Ingrediente:Prajitura_cu_ciocolata_si_smantana

  • 300 g zahăr
  • 3 ouă
  • 200 g ciocolată menaj
  • 400 ml smântână
  • 1 plic praf de copt
  • coajă rasă de lămâie şi portocală
  • 150 g nucă măcinată
  • un praf de sare
  • circa 400 g făină

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul aşa:

Ouăle le baţi întregi cu 150 g zahăr, pe baie de abur. Când devin cremoase, adaugi ciocolata şi o laşi până se topeşte aceasta. Laşi să se răcorească puţin şi o amesteci cu coaja rasă de lămâie şi de portocală, cu nucile şi sarea. Amesteci făina cu praful de copt.

Smântână o baţi cu restul de 150 g zahăr, până se face frişcă. Amesteci apoi frişca cu ouăle frecate pe baie de aburi, adăugând uşor şi făina şi amestecând de sus în jos. Când această compoziţie s-a ameste­cat uniform, o torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptor, preîncălzit aproximativ 30-35 de minute.

Scoţi apoi şi presari după dorinţă, zahăr vanilat sau nucă de cocos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.