Ciorba taraneasca de porc
PrinteazaCiorba taraneasca de porc din: carne de porc, morcovi, cartofi, ardei gras, rosii, telina, ceapa, mazare, fasole verde, bors, sare, patrunjel.
- 400 g carne de porc
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1-2 ardei graşi
- 3 roşii
- 1 ţelină
- 1 ceapă
- 1 ceaşcă de boabe de mazăre
- 1 mână de fasole verde
- borş
- sare
- pătrunjel verde (sau leuştean)
Mod de preparare:
Pui carnea de porc la fiert la foc mic, cu puţină sare în 2 l de apă rece, circa o oră. Ai grijă să iei spuma imediat ce se formează şi adaugă încă o cană de apă rece, să se limpezească. Apoi spumezi iar, îndată ce spuma reapare.
Dacă doreşti, poţi strecura apoi ciorba prin tifon, pentru a înlătura orice urmă de spumă. Legumele şi ceapa, tocate mărunt, le căleşti timp de 2 minute cu 2 linguri de untdelemn şi le adaugi în supă.
Tai fasolea mai mare şi o adaugi în ciorbă. După 1/2 oră, adaugi mazărea. Când carnea şi zarzavatul au fiert bine, pui cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii şi roşiile tăiate în felioare subţiri. Fierbi ciorba încă un sfert de oră, ca să fiarbă şi cartofii.
Adaugi apoi borşul, completând cu apă cât este necesar, ca ciorba să nu fie prea deasă şi sărezi după gust. Laşi să mai dea câteva clocote, lei ciorba ţărănească de pe foc şi adaugi pătrunjel sau leuştean verde tăiat mărunt.
Pofta buna!