Tocanita ospatarului
PrinteazaTocanita ospatarului din: carne de vita sau rasol, ulei, vin, ceapa, usturoi, sare, piper, cimbrisor, boia, busuioc.
Ingrediente:
pentru blat:
- 1 kg carne de vită sau rasol
- 2 linguri ulei
- 1 l vin roşu
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- sare
- 1 linguriţă boia
- 1 linguriţă piper măcinat
- cimbrişor
- busuioc
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti uşor în ulei, presari boia şi apoi amesteci totul cu bucăţile de carne.
Adaugi apoi 1 litru de vin roşu (pentru 1 kg de carne macră).
Sărezi, piperezi, pui usturoiul zdrobit şi înăbuşi totul la foc mic, până ce carnea devine moale.
Adaugi cimbrişorul şi busuiocul tăiate mărunt şi mai laşi pe foc să dea câteva clocote.
Serveşti tocăniţa cu chifle proaspete.
Torni şi sos din tocăniţă. Vei îndrăgi această tocăniţă!
Tocanita ospatarului
Pofta buna!