Salata festiva

Printeaza

Salata festiva din: cartofi, oua, carne de pui, ceapa, cascaval, maioneza, sare, marar, ardei , morcov.

Ingrediente:Salata Lumanare festiva

  • cartofi fierţi
  • 3 ouă fierte
  • 200 g carne de pui fiartă
  • 1 ceapă
  • 150 g caşcaval
  • 100 g maioneză
  • sare

Pentru decor:

  • mărar
  • 1 ardei roşu
  • morcov fiert

 

Mod de preparare:

Dai cartofii fierţi prin râzătoare, îi potriveşti de sare şi îi aşezi pe un platou sub formă de lumânare. întinzi maioneza.

Aşezi apoi carnea tăiată foarte mărunt, amestecată cu ceapa tăiată mărunt şi cu sare. în­tinzi maioneza. Dai ouăle pe râzătoare, dar păstrezi un albuş şi jumătate de gălbenuş pentru decor. In­tinzi maioneza în strat subţire.

Confecţionezi flacăra lumânării din gălbenuş dat prin râzătoare, morcov fiert dat prin râzătoare şi o feliuţă de ardei roşu. Fi­tilul îl faci dintr-o prună uscată. Albuşul îl dai prin râzătoare şi decorezi cu el lumânarea. Apoi presari lumânarea cu caşcaval ras. Din mărar, confecţionezi coroniţa din brad care împodobeşte lumânarea.

Ar­deiul roşu îl tai sub formă de inimă şi confecţionezi o fundiţă pe coroana de mărar.

 

Salata festiva

Salata Lumanare festiva

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.