Salata festiva
PrinteazaSalata festiva din: cartofi, oua, carne de pui, ceapa, cascaval, maioneza, sare, marar, ardei , morcov.
- cartofi fierţi
- 3 ouă fierte
- 200 g carne de pui fiartă
- 1 ceapă
- 150 g caşcaval
- 100 g maioneză
- sare
Pentru decor:
- mărar
- 1 ardei roşu
- morcov fiert
Mod de preparare:
Dai cartofii fierţi prin râzătoare, îi potriveşti de sare şi îi aşezi pe un platou sub formă de lumânare. întinzi maioneza.
Aşezi apoi carnea tăiată foarte mărunt, amestecată cu ceapa tăiată mărunt şi cu sare. întinzi maioneza. Dai ouăle pe râzătoare, dar păstrezi un albuş şi jumătate de gălbenuş pentru decor. Intinzi maioneza în strat subţire.
Confecţionezi flacăra lumânării din gălbenuş dat prin râzătoare, morcov fiert dat prin râzătoare şi o feliuţă de ardei roşu. Fitilul îl faci dintr-o prună uscată. Albuşul îl dai prin râzătoare şi decorezi cu el lumânarea. Apoi presari lumânarea cu caşcaval ras. Din mărar, confecţionezi coroniţa din brad care împodobeşte lumânarea.
Ardeiul roşu îl tai sub formă de inimă şi confecţionezi o fundiţă pe coroana de mărar.
Salata festiva
Pofta buna!