Taitei de casa (varianta)

Printeaza

Taitei de casa din: faina, oua.

Ingrediente:Taitei de casa

  • 1 kg făină albă de trei nule
  • 12 ouă de casă sau 10 ouă din comerţ

 

 

 

 

 

Mod de preparare:

Pui ouăle în vas şi le baţi bine, ca la omletă, adaugi făina şi amesteci încontinuu, apoi pui aluatul pe planşetă şi îl frămânţi, până ce nu se mai lipeşte de mână.

Rulezi aluatul sub formă de ruladă şi îl tai felii de grosimea unui deget. Fiecare felie o dai prin maşina de tăiţei, de 3 ori. Ai nevoie de 1 maşină de tăiţei care întinde aluatul. Prima dată dai la numărul 2, apoi la numărul 3 şi, la final, dai la numărul 7.

Obţii fâşii lungi de aluat pe care le pui la uscat pe două beţe lungi de 2 metri şi rotunde.

După ce ai pus fâşiile la uscat, iei maşina de tăiţei şi tai fiecare fâşie la maşină.

Vor ieşi tăiţei foarte subţiri pe care îi pui la uscat tot pe beţe. Eu fac tăiţei seara, iar până dimineaţa sunt uscaţi. îi pun într-o cutie de carton şi se păstrează proaspeţi câteva luni.

 

Taitei de casa

Taitei de casa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.