Supa rece gaspacho
PrinteazaSupa rece gaspacho din: ulei de masline, usturoi, ceapa, castravete, rosii, ardei, zahar, busuioc, sare, piper, dovlecel.
- 3 linguri ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- 1 ceapă mare
- 1 castravete potrivit
- 1 kg rosii
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras galben
- 1 linguriţă zahăr
- 1 legătură busuioc
- piper
- sare
Pentru decor:
- 1 ceapă
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- 1 dovlecel
- 4 rosii
Mod de preparare:
Intr-o oala mare, încingi uleiul şi căleşti usturoiul ras. Adaugi ceapa tocata si o lasi pe foc până devine sticloasă.
Adaugi castravetele curăţat si tăiat cubuleţe, ardeii tăiati cubuleţe, roşiile curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe. Laşi pe foc 3 minute, după cate adaugi 2-3 litri de apă.
După ce dă in fiert, lasi 5-10 minute, condimentezi cu zaharul, sarea si piperul si o mixezi. Pui busuiocul tocat, o lasi sa se raceasca si o dai la frigider timp de o ora.
Pentru decor, ceapa o tai mărunt, ardeii îi tai fâşii, dovlecelul cubuleţe, iar roşiile curăţate de pieliţă le tai cubuleţe.
Supa rece gaspacho
Pofta buna!
Imi place supa asta, dar nu e protivita pentru anotimpul asta