Pui in stil turcesc

Printeaza

Pui in stil turcesc din: pui, orez, ciuperci, ceapa, pasta de rosii, boia, morcovi, cartofi, usturoi, ulei de masline.

Ingrediente:Pui in stil turcesc

  • 1 pui mai mare
  • 1 cană de orez
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • pastă de roşii
  • boia dulce
  • 3 morcovi
  • 1 kg cartofi
  • 2 căţei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Puiul curăţat îl pui la fiert pentru 15 minute în apă uşor sărată. Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti împreună cu ciupercile.

Adaugi orezul şi stingi apoi to­tul cu supă de pui. Când orezul este gata, potriveşti gustul de sare şi de piper şi umpli puiul cu el. Amesteci pasta de roşii cu boiaua, usturoiul pisat, sare, piper şi ungi cu această pastă puiul.

Cureţi cartofii, îi tai felii, iar mor­covul îl tai rondele. Aşezi legu­mele într-o tavă mai înaltă, iar peste ele aşezi puiul.

Dai apoi tava la cuptor circa 1 oră.

 

Pui in stil turcesc

Pui in stil turcesc

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.