Gogosele cubaneze
PrinteazaGogosele cubaneze din: morcovi, ceapa, patrunjel, tarhon, cascaval, faina, bicarbonat de sodiu, lamaie, apa, sare, piper, boia, cimbru.
- 1/2 kg morcovi
- 4 cepe mari
- 2 legături de pătrunjel verde
- 1 legătură tarhon
- 300 g caşcaval
- 1/2 kg făină
- 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu
- zeamă de lămâie
- apă
- sare
- piper
- boia de ardei roşu
- cimbru
Mod de preparare:
Dai morcovul pe răzătoarea mică sau prin maşina de tocat, cepele le toci fin ca şi pătrunjelul şi tarhonul, caşcavalul îl razi, iar făina o amesteci cu bicarbonatul stins în zeama de lămâie.
Prepari un aluat din făină şi apă, de consistenţa unei smântâni groâse. în aluat pui legumele, verdeţurile, caşcavalul, sarea, piperul şi boiaua de ardei, cimbrul şi amesteci totul foarte bine. Compoziţia trebuie să aibă consistenţă, încât să nu cadă de pe lingură.
Pui într-o tigaie ulei pe foc şi când e încins, iei cu lingura din compoziţie şi pui în tigaie gogoşelele să se prăjească. Laşi câteva minute până de auresc şi se întăresc, apoi le întorci şi le prăjeşti şi pe partea cealaltă.
Serveşti gogoşelele calde.
Gogosele cubaneze
Pofta buna!