Paste fainoase cu hrisca
PrinteazaPaste fainoase cu hrisca din: taitei, paste, unt, ghimbir, sos de soia, ulei de susan, apa, fulgi de ardei iute.
Ingrediente:
- taitei din hrisca si grau
- 250 g paste
- 1/2 cana cu unt din seminţe de floarea-soarelui (ori unt de arahide)
- 1 bucata ghimbir
- o lingură de sos de soia
- o lingura ulei de susan
- 3-4 linguri de apă
- fulgi de ardei iute
Mod de preparare Paste fainoase cu hrisca:
Aceşti tăiţei sunt preparaţi din făină de hrişcă şi grâu şi sunt o specialitate japoneză.
Au o aromă consistentă, cu gust de nucă.
După ce fierbi aproximativ 250 g de paste, le lasi la răcit.
Le amesteci cu un piure format din 1/2 cană de unt din seminţe de floarea-soarelui (ori unt de arahide), o bucată de ghimbir proaspăt cu grosimea de 3 cm, o lingură de sos de soia şi una de ulei de susan, 3-4 linguri de apă şi fulgi de ardei iute, dupa gust.
Pofta buna!