Tort din budinca de ciocolata
PrinteazaTort din budinca de ciocolata din: faina, sare, praf de copt, unt, zahar, oua, vanilie, lapte, compot de cirese, ciocolata.
Ingrediente:
- 350 g făină bună pentru prăjituri
- 1 vârf cuţit de sare
- 2 linguriţe praf de copt
- 160 g unt
- 200 g zahăr
- 2 ouă
- 2 linguriţe esenţă de vanilie
- 250 ml lapte (1 cană)
- 1/2 kg cireşe din compot scurse bine
- 100 g ciocolată amăruie dată pe râzătoare (fiartă la bain-marie este mai pufoasă şi mai parfumată)
Mod de preparare:
Amesteci într-un castron făina cernută, sarea şi praful de copt. Separat freci untul cu zahărul, până când zahărul s-a topit şi amestecul a devenit pufos.
Baţi spumă ouăle şi le amesteci cu untul, laptele, esenţa de vanilie şi cu făina. într-o cratiţă de 2 litri, unsă cu unt, pui 3-4 linguri din amestecul de budincă. Adaugi cireşele şi ciocolata rasă. Continui să pui budinca, apoi cireşele şi ciocolata rasă în straturi alternative, până se termină toate ingredientele.
Acoperi cratiţa cu o folie de aluminiu, apoi o aşezi într-o oală suficient de mare, plină cu apă clocotită. O pui la foc până începe să clocotească, apoi reduci focul şi o fierbi timp de 2 ore.
Scoţi apoi cratiţa şi o laşi să se răcorească 10 minute. îndepărtezi folia cu grijă şi răstorni budinca pe un platou.
Pofta buna!