Tort din budinca de ciocolata

Printeaza

Tort din budinca de ciocolata

Tort din budinca de ciocolata din: faina, sare, praf de copt, unt, zahar, oua, vanilie, lapte, compot de cirese, ciocolata.

Ingrediente:

  • 350 g făină bună pentru prăjituri
  • 1 vârf cuţit de sare
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 160 g unt
  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie
  • 250 ml lapte (1 cană)
  • 1/2 kg cireşe din compot scurse bine
  • 100 g ciocolată amăruie dată pe râzătoare (fiartă la bain-marie este mai pufoasă şi mai parfumată)

 

Mod de preparare:

Amesteci într-un castron făina cernută, sarea şi praful de copt. Separat freci untul cu  zahărul, până când zahărul s-a topit şi amestecul a devenit pufos.

Baţi spumă ouăle şi le amesteci cu untul, laptele, esenţa de vanilie şi cu făina. într-o cratiţă de 2 litri, unsă cu unt, pui 3-4 linguri din amestecul de budincă. Adaugi cireşele şi ciocolata rasă. Continui să pui budinca, apoi cireşele şi ciocolata rasă în straturi alternative, până se termină toate ingredientele.

Acoperi cratiţa cu o folie de aluminiu, apoi o aşezi într-o oală suficient de mare, plină cu apă clocotită. O pui la foc până începe să clocotească, apoi reduci focul şi o fierbi timp de 2 ore.

Scoţi apoi cratiţa şi o laşi să se răcorească 10 minute. înde­părtezi folia cu grijă şi răstorni budinca pe un platou.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.