Tocana de pui si naut

Printeaza

Tocana de pui si naut din: pulpe de pui, supa de pui, ceapa, morcov, telina, usturoi, naut, rosii, paprika, fulgi de ardei iute, patrunjel.

Ingrediente:

  • 4 pulpe superioare de pui cu os, fără piele
  • 3 căni cu supă de pui
  • 1 cană cu apă
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 1 morcov mărunţit
  • 1 bucată de ţelină feliată
  • 2 căţei de usturoi, mărunţiţi
  • 1 conservă de năut (circa 450 g) spălat bine
  • 6 roşii proaspete de tip prunişoare sau 1 conservă de roşii, tocate
  • 1 linguriţă de paprika
  • 1 vârf de linguriţă de fulgi de ardei iute
  • 30 g de prosciutto tăiat in fâşii subţiri
  • 2 linguri de pătrunjel tocat (opţional)

 

Mod de preparare:

Amesteca într-o cratiţă mică din fontă carnea, supa şi apa. Fierbe compoziţia la foc mediu spre mare până când dă în clocot.

Redu intensitatea focului şi lasă recipientul pe aragaz cât să se pătrundă pulpele, circa 35 de minute. Mută-le pe o farfurie adâncă şi toarnă supa într-un alt vas.

Lasa lichidul să se limpezească şi scoate cu o lingură excesul de grăsime ridicat la suprafaţa acestuia. Când carnea se răceşte suficient, îndepărteaz-o de pe oase.

Pune supa înapoi în vas. Completează cu ceapa, morcovul, ţelina, usturoiul, năutul, roşiile, paprica şi fulgii de ardei roşu.

Adu totul până în punctul de fierbere, redu imediat din intensitatea focului şi lasă legumele pe a răgaz până când se înmoaie uşor/circa 15 minute.

Adaugă puiul şi fâşiile de prosciutto şi ţine ingredientele pe foc cât să se încălzească, aproximativ 10 minute.

Condimentează cu sare şi piper. Presară pătrunjelul, dacă preferi.

 

Tocana de pui si naut

Tocana_de_pui_si_naut

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.