Indiana
PrinteazaIndiana din: oua, zahar pisat, faina, unt, frisca, ciocolata.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr pisat
- 3 linguri făină
- unt pentru uns forma
- 200 g frişcă
- glazură de ciocolată
Mod de preparare:
Punem într-un castron gălbenuşurile şi le frecăm bine cu zahărul pisat. Adăugăm făina cernută.
Batem spumă albuşurile pînă se ţin de tel, le punem peste gălbenuşuri şi, cu o lingură, amestecăm uşor compoziţia de sus în jos, ca să nu cadă. Punem compoziţia într-un sac de pînză sau de hîrtie pergament şi formăm cocoloaşe rotunde cît o jumătate de mandarină pe o tavă unsă cu unt.
Dăm tava la cuptor domol, ca pentru pişcoturi. In 30 minute sînt gata. Scoatem tava din cuptor şi dezlipim uşor cu un cuţit prăjiturile de pe tavă.
Deasupra, indienele trebuie să fie rotunde. Cînd se răcesc, le scobim cu cuţitul sau cu o linguriţă în partea de jos şi umplem scobitura cu frişcă. Acoperim cu glazură de ciocolată numai deasupra.
Ţinem tot timpul indienele la gheaţă.
Pofta buna!