Gogosi de vin
PrinteazaGogosi de vin din: vin, unt, zahar, faina, oua, sare, ulei.
- 1 pahar de vin alb
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de zahăr
- 200 g făină
- 4 ouă
- un praf de sare
- ulei pentru prăjit
- zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pui la fiert vinul cu untul. Când clocoteşte, tragi vasul pe margineia aragazului şi, totodată, adaugi făina bine cernută, amestecând mereu până se răcoreşte aluatul.
Adaugi, pe rând, gălbenuşurile şi zahărul. La urmă, adaugi şi albuşurile şi sarea, bătute spumă.
Infierbînţi bine uleiul într-o tigaie şi pui în el câte 1 linguriţă din compoziţie. Rumeneşti gogoşile, le scoţi din tigaie cu o spumieră şi, când sunt toate gogoşile gata, le presari cu zahăr vanilat.
Pofta buna!