Tocana de ciuperci cu vin din: ciuperci, vanata, unt, faina, vin alb sec, ulei, rosii, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci o vanata 20 g unt 20 g faina 200 ml vin alb o lingura ulei 2 rosii o legatura marar sare piper Mod de preparare: Se curăţă ciupercile şi se toacă. Vânata […]
Tocanita din ciuperci proaspete
PrinteazaTocanita din ciuperci proaspete din: ciuperci, usturoi, ceapa, verdeata, ulei, vin, rosii, sare, piper.
- 1,5 kg ciuperci proaspete
- 4 legături de usturoi verde
- 2 legături de ceapă verde
- 2 legături de verdeaţă (mărar şi pătrunjel)
- 150 ml ulei
- 150 ml vin
- 400 g roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile, le speli şi le tai felii. Toci ceapa verde şi o căleşti în ulei, adaugi ciupercile şi le căleşti împreună.
Stingi totul cu puţină apă, condimentezi cu sare şi cu piper şi le laşi să fiarbă aproximativ 20 de minute.
Adaugi apoi verdeaţa tocată (mărar şi pătrunjel), usturoiul verde tocat, roşiile curăţate de coajă si de seminţe şi tăiate cubuleţe.
Adaugi şi vinul şi mai laşi să dea un clocot. Serveşti tocăniţa cu mămăliguţă caldă, tăiată felii sau cuburi.
Tocanita din ciuperci proaspete
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocana de ciuperci cu vin
Pofta buna!