Friptura de gasca in sos de vin rosu

Printeaza

Friptura de gasca in sos de vin rosu din: ciuperci, gasca, rozmarin, dafin, usturoi, vin, ulei de masline, unt, sare, piper, verdeata de la telina, pasta de rosii.

Ingrediente:Friptura de gasca in sos de vin rosu

  • 30 g ciu­perci (mânătărci)
  • 1 gâscă tânără (cea. 3 kg)
  • 2 crenguţe rozmarin
  • 1 foaie de dafin
  • 3 căţei de ustu­roi
  • 500 ml vin roşu
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură unt
  • sare
  • piper
  • 250 ml supă
  • 1 morcov
  • verdeaţa de la 1 telină
  • 2 linguri pastă de roşii

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi ciupicile în 150 ml apă caldă. Piguliti gâscă, spălaţi-o şi uscaţi-o pe un şervet, apoi împărţiţi-o în 6 bucăţi. Indepărtaţi-i surplusul de gră­sime. Aşezaţi bucăţile de car­ne într-un castron, împreună cu verdeaţa şi foaia de dafin.

Pisaţi usturoiul şi adăugaţi-l peste carne. Turnaţi vinul, apoi acoperiţi carnea şi lă­saţi-o cea. 4 ore să se pă­trundă cu aroma mirodenii­lor. Incingeţi untul şi uleiul într-o tavă de friptură. Tam­ponaţi bucăţile de came cu un prosop de hârtie, săra-ţi-le, piperaţi-le şi lăsaţi-le să se rumenească bine.

Scur­geţi grăsimea. Adăugaţi ma­rinată, supa, ciupercile şi apa în ca­re au stat la înmuiat şi lăsaţi totul să fiarbă înăbuşit cea, 30 de minute la foc scăzut.

Pregătiţi legumele, tăiaţi-le cuburi şi adăugaţi-le în tavă împreună cu pasta de roşii. Lăsaţi gâscă încă 1 1/2 – 2 ore la cuptor. Inainte de ser­vire, luaţi grăsimea de dea­supra.Ornaţi cu verdeaţă.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/friptura-de-gasca-in-sos-de-vin-rosu html
  • gasca la ceaun
  • friptura de gasca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.