Friptura de gasca in sos de vin rosu
PrinteazaFriptura de gasca in sos de vin rosu din: ciuperci, gasca, rozmarin, dafin, usturoi, vin, ulei de masline, unt, sare, piper, verdeata de la telina, pasta de rosii.
- 30 g ciuperci (mânătărci)
- 1 gâscă tânără (cea. 3 kg)
- 2 crenguţe rozmarin
- 1 foaie de dafin
- 3 căţei de usturoi
- 500 ml vin roşu
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură unt
- sare
- piper
- 250 ml supă
- 1 morcov
- verdeaţa de la 1 telină
- 2 linguri pastă de roşii
Mod de preparare:
Inmuiaţi ciupicile în 150 ml apă caldă. Piguliti gâscă, spălaţi-o şi uscaţi-o pe un şervet, apoi împărţiţi-o în 6 bucăţi. Indepărtaţi-i surplusul de grăsime. Aşezaţi bucăţile de carne într-un castron, împreună cu verdeaţa şi foaia de dafin.
Pisaţi usturoiul şi adăugaţi-l peste carne. Turnaţi vinul, apoi acoperiţi carnea şi lăsaţi-o cea. 4 ore să se pătrundă cu aroma mirodeniilor. Incingeţi untul şi uleiul într-o tavă de friptură. Tamponaţi bucăţile de came cu un prosop de hârtie, săra-ţi-le, piperaţi-le şi lăsaţi-le să se rumenească bine.
Scurgeţi grăsimea. Adăugaţi marinată, supa, ciupercile şi apa în care au stat la înmuiat şi lăsaţi totul să fiarbă înăbuşit cea, 30 de minute la foc scăzut.
Pregătiţi legumele, tăiaţi-le cuburi şi adăugaţi-le în tavă împreună cu pasta de roşii. Lăsaţi gâscă încă 1 1/2 – 2 ore la cuptor. Inainte de servire, luaţi grăsimea de deasupra.Ornaţi cu verdeaţă.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/friptura-de-gasca-in-sos-de-vin-rosu html
- gasca la ceaun
- friptura de gasca