Supa de sfecla si cartofi
PrinteazaSupa de sfecla si cartofi din: cartofi, arpagic, unt, supa, sfecla rosie, smantana fermentata, hrean, sare, piper, zahar, patrunjel.
Ingrediente:
- 200 g cartofi
- 2 arpagic
- 50 g unt
- 1,21 supă
- 500 g sfeclă roşie
- 200 g smântână fermentată
- 2 linguriţe hrean
- sare
- piper
- 1 vârf de cuţit de zahăr
- pătrunjel
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi. Curăţaţi arpagicul, apoi tocaţi-l mărunt.Căliţi arpagicul în unt. Adăugaţi şi cartofii şi lăsaţi-i să se rumenească puţin.
Turnaţi supa, daţi în clocot şi fierbeţi totul cea. 20 de minute. Tăiaţi sfecla roşie cuburi şi adăugaţi-o după 15 minute. Amestecaţi smântână fermentată cu hreanul. Pasaţi legumele cu telul sau cu mixerul. Eventual, daţi-o printr-o strecurătoare şi condimentaţi-o cu sare, piper şi 1 vârf de cuţit de zahăr.
Aşezaţi supa în farfurii sau în castronaşe, adăugaţi crema cu hrean şi faceţi cerculeţe cu o scobioare. La final, ornaţi-o cu pătrunjel.
Poftă bună!