Supa de sfecla si cartofi

Printeaza

Supa de sfecla si cartofi

Supa de sfecla si cartofi din: cartofi, arpagic, unt, supa, sfecla rosie, smantana fermentata, hrean, sare, piper, zahar, patrunjel.

Ingrediente:

  • 200 g cartofi
  • 2 arpagic
  • 50 g unt
  • 1,21 supă
  • 500 g sfeclă roşie
  • 200 g smântână fermentată
  • 2 linguriţe hrean
  • sare
  • piper
  • 1 vârf de cuţit de zahăr
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi. Curăţaţi arpagicul, apoi tocaţi-l mărunt.Căliţi arpagicul în unt. Adăugaţi şi cartofii şi lăsaţi-i să se rumenească puţin.

Turnaţi supa, daţi în clocot şi fierbeţi totul cea. 20 de minute. Tăiaţi sfecla roşie cuburi şi adăugaţi-o după 15 minute. Amestecaţi smântână fermentată cu hreanul. Pasaţi legu­mele cu telul sau cu mixerul. Eventual, daţi-o printr-o strecu­rătoare şi condimentaţi-o cu sare, piper şi 1 vârf de cuţit de zahăr.

Aşezaţi supa în farfurii sau în castronaşe, adăugaţi crema cu hrean şi faceţi cerculeţe cu o scobioare. La final, ornaţi-o cu pătrunjel.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.