Tort diplomat cu smantana
PrinteazaTort diplomat cu smantana din: compot de ananas, portocale, gelatina, oua, zahar, frisca, smantana, vanilie.
- 1 cutie compot de ananas
- 4 portocale
- 4 plicuri gelatină
- 4 ouă
- 1 1/2 cană zahăr
- 1 kg frişcă vegetală
- 1 cutie mică de smântână
- 1 esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Tai 4 portocale cubuleţe şi le laşi puţin la scurs. între timp, baţi bine 4 ouă cu 1 cană şi jumătate de zahăr; pe bain-marie. Laşi să se răcească. 4 pliculeţe de gelatină le prepari conform instrucţiunilor de pe plic.
Baţi bine frişca şi opreşti o parte pentru ornare.
Restul de frişcă îl amesteci cu gălbenuşurile, gelatina şi smântână, într-o tavă, pui celofan, presari ananasul şi portocalele, apoi adaugi compoziţia. Laşi tortul la rece până a doua zi şi apoi îl îmbraci cu frişca şi îl ornezi.
Tort diplomat cu smantana
Pofta buna!