Friptura in stil asiatic
PrinteazaFriptura in stil asiatic din: orez, sare, porc, piper, ardei gras, ananas, ulei, sos dulce acrisor.
Ingrediente:
- 125 g orez
- sare
- 2 fripturi de porc
- piper
- 1 ardei gras mic, roşu
- 1 ardei gras verde
- 1/2 cutie ananas felii (117 g)
- 1 lingură ulei
- 1 borcan (400 ml) sos chinezesc dulce acrişor
Mod de preparare:
Fierbeţi orezul în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Spălaţi carnea cu apă rece, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie şi condlimentaţi-o cu sare şi piper.
Pregătiţi ardeii, apoi scurgeţi ananasul, tăiaţi-le cuburi şi amestecaţi-le. Aşezaţi-le pe o jumătate din fiecare bucată de carne, împăturiţi-o şi prindeţi-o cu scobitori.
Incingeţi uleiul într-o tigaie mare şi prăjiţi acolo carnea 5-10 minute pe ambele părţi. Luaţi cele două bucăţi din tigaie şi păstraţi-le calde.
Turnaţi sosul în grăsimea rămasă în tigaie şi fierbeţi, amestecând continuu. Răsturnaţi orezul într-o strecurătoare, lăsaţi-l să se scurgă şi serviţi-l alături de carnea, ananas şi ardei.
Pofta buna!