Friptura impanata la cuptor

Printeaza

Friptura impanata la cuptor din: carne de porc, usturoi, morcovi, gutuie, vin rosu, ulei de masline, mustar, condimente.

Ingrediente:Friptura_impanata_la_cuptor

  • 1 kg carne de porc
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 3 morcovi
  • 1 gutuie
  • vin rosu sec sau demisec
  • ulei de măsline
  • mustar
  • amestec de condimente pentru friptură (bola dulce sau lute, cimbru,  oregano, busuioc, rozmarin)

 

Mod de preparare:

Speli carnea în ape reci şi o ştergi cu un prosop curat de bucătărie. Ungi bucata de carne întreagă cu puţin muştar, cu ulei de măsline şi o condimentezi bine pe toate părţile.

O crestezi din loc în loc, introduci căţeii de usturoi în crestături şi o laşi la frigider de pe o zi pe alta. Dacă ai o carne mai slabă, poţi pune în crestături şi puţină slăninuţă.

A doua zi, aşezi carnea într-o tavă împreuna cu sosul lăsat, morcovii întregi, gutuia tăiată bucăţi mai mari, vin şi apă (o parte apă şi trei părţi vin).

O introduci la cuptor, la foc mic, două ore. O mai stropeşti din când în când cu sosul din tavă, pentru a se rumeni frumos.

Furculiţa trebuie să pătrundă uşor în ea atunci când friptura este gata. O poţi servi cu piure de cartofi sau cu legume la aburi.

Friptura impanata la cuptor

Friptura_impanata_la_cuptor

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.