Tarta cu peste, dovlecei si porumb
PrinteazaTarta cu peste, dovlecei si porumb din: faina, apa drojdie, zahar, sare, ulei, sardine, porumb, dovlecel, gogosar, rozmarin, piper, parmezan.
Ingrediente:
- 350 g făină
- 200 ml apă călduţă
- 15 g drojdie
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- 3 linguri ulei
Pentru umplutură:
- 500 g sardine în sos tomat
- 150 g boabe de porumb
- 1 dovlecel mic
- 1 gogoşar
- 1 linguriţă rozmarin uscat
- piper
- 5-6 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
Cerni făina într-un bol şi presari sarea. Freci drojdia cu zahărul, până se dizolvă şi o adaugi peste făină.
Incepi frământatul şi torni apă, puţin câte puţin, până obţii un aluat elastic şi omogen. La final, încorporezi şi uleiul. Acoperi cu un prosop curat şi laşi aluatul la dospit, 35-40 de minute.
Pentru umplutura, scoţi sardinele din conservă, cu tot cu sosul tomat şi, cu multă atenţie, scoţi oasele peştilor. Ii sfărâmi cu furculiţa.
Speli dovlecelul şi îl tai rondele. Speli gogoşarul şi îl tai în felii rotunde, apoi le scuturi de seminţe.
Iei aluatul dospit, îl răstorni pe masa de lucru, pe care presari înainte puţină făină. Intinzi cu sucitorul o foaie potrivit de groasă şi o aşezi într-o tavă mare de aragaz, tapetată cu hârtie de copt.
Tapetezi pe margini cu aluat, iar surplusul îl îndepărtezi, înţepi aluatul cu furculiţa şi pui circa jumătate din cantitatea de peşte. Aşezi rondele de dovlecei, presari porumbul, apoi feliile de gogoşar.
Pui restul de peşte uniform, presari piper, rozmarin, iar la final parmezan. Introduci tarta în cuptorul încins, la o temperatură potrivită, până se rumeneşte şi prinde o crustă aurie deasupra.
Când este gata, o scoţi să se răcească puţin şi poţi servi.
Pofta buna!