Cosulete de rosii cu busuioc si parmezan
PrinteazaCosulete de rosii cu busuioc si parmezan din: rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, busuioc, cimbru sau tarhon, parmezan, costita, paine, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 roşii potrivite
- 1/2 cană cu ulei de măsline
- 1/2 cană cu ceapă tăiată mărunt
- linguriţe cu usturoi tăiat mărunt
- 1/2 cană cu ciuperci mărunţite
- 3 linguriţe cu busuioc, cimbru sau tarhon tăiat mărunt
- 1/2 cană cu parmezan + 2-3 linguri pentru ornat
- 100 g costiţă
- 6 linguri cu firimituri de pâine
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală roşiile. Taie-le un capac mai generos şi scoate seminţele.
Presară sare cu moderaţie în fiecare şi lasă-le la scurs, cu fundul în sus, pe o tavă.
Incinge două linguri cu ulei, adaugă ceapa şi usturoiul tocate şi sotează-le 2-3 minute.
Adaugă ciupercile, sare şi piper negru proaspăt măcinat şi ţine-le pe foc până când ciupercile nu mai lasă apă. Lasă să se răcească.
Amestecă în compoziţia răcită busuiocul tocat, 1/2 cană cu parmezan, costiţa tăiată cubuleţe şi firimiturile de pâine.
Condimentează după gust.
Umple roşiile cu amestecul de mai sus şi presară restul de parmezan.
Aşază-le într-o tavă unsă cu uleiul rămas şi dă la cuptorul încins până ce umplutura devine crocantă.
Serveşte coşuleţele fierbinţi, cu peşte ori pui la grătar.
Cosulete de rosii cu busuioc si parmezan
Pofta buna!