Pui Kiev cu spanac
PrinteazaPui Kiev cu spanac din: piept de pui, baby spanac, branza de Gruyere, sare, piper, faina, oua, pesmet, ulei, legume, rosii.
Ingrediente:
- 4 fileuri de piept de pui
- 100 g baby spanac
- 20 g brânză de Gruyere, feliată
- sare de mare şi piper negru
- 2 căni cu făină, asezonată cu sare şi piper
- 2 ouă, bătute
- 2 căni cu pesmet
- ulei pentru prăjit
- legume sotate
- roşii cherry, pentru servit
Mod de preparare:
Batepieptul de pui între două joucăţi de folie alimentară până când devin subţiri şi capătă o formă dreptunghiulară.
Aranjează o mână plină de frunze de spanac şi câteva felii de brânză de Gruyere în centrul fiecărei bucăţi de pui.
Impachetează fileurile de pui, aducând marginile până în centru, suprapunându-le puţin. Leagă-le cu o sfoară. Lasă-le în frigider timp de 30 de minute.
Indepărtează sfoara şi dă piepţii de pui întâi prin făină, apoi prin ou, iar apoi prin pesmet, încinge ulei de 3 cm înălţime într-o tigaie şi pune cu grijă piepţii de pui. Prăjeşte până când devin maroniu-aurii pe toate părţile.
Pune puiul prăjit într-o tavă pentru cuptor şi coace la 180°C pentru 35 minute, până când puiul este pătruns şi brânza s-a topit.
Pui Kiev cu spanac
Pofta buna!