Crap cu sos cherry

Printeaza

Crap cu sos cherry din: crap, rosii, otet, ulei, apa, usturoi, piper, dafin, cimbru, rozmarin, boia.

Ingrediente:Crap cu sos cherry

  • 1 kg crap proaspăt
  • 500 g roşii cherry
  • 4 linguri cu oţet
  • linguri cu ulei 200 ml
  • apă
  • 5 căţei de usturoi
  • 10-15 boabe de piper
  • 2-3 foi de dafin
  • 1-2 crenguţe de cimbru
  • rozmarin
  • boia
  • piper

 

Mod de preparare:

 

Spală şi curăţă peştele, porţionează-l în „canapele” destul de micuţe. Aşază toate bucăţelele de peşte pe o tavă, presară usturoiul tocat, boabele de piper, foile de dafin, cimbru şi rozmarin (cam o linguriţă rasă).

Intr-un castronel, amestecă uleiul cu apa şi oţetul, sare şi puţină boia (dulce sau iute, după gust). Amestecă şi toarnă cu grijă deasupra bucăţilor de peşte.

Acoperă cu o folie de aluminiu şi dă la cuptorul încins, la foc mic, pentru 30-40 de minute, la folia şi decorează fiecare „canapea” cu câte o roşioară cherry (sau doar pe jumătate, dacă acestea sunt prea mari).

Mai dă la cuptor pentru o jumătate de oră, până când peştele capătă o culoare aurie, rumenită. Serveşte imediat, iar ceea ce-ţi rămâne pune în borcane cu filet, la frigider.

 

Crap cu sos cherry

Crap cu sos cherry

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.