Tarta amaretti
PrinteazaTarta amaretti din: faina, unt, zahar, ou, pesmet, biscuiti amaretti, lamaie, miere, lichior de migdale, fulgi de migdale, zahar pudra, smantana, boabe de fasole.
- 175 g făină
- 90 g unt nesărat
- 30 g zahăr pudră
- 1 gălbenuş de ou
Pentru umplutura:
- 125 g pesmet
- 100 g biscuiţi amaretti zdrobiţi uşor
- coaja rasă de la 1 lămâie mare
- 400 g miere
- 1 ou şi 1 albuş (rămas de la aluat) bătute
- 4 linguri cu lichior de migdale
- o mână de fulgi de migdale
Pentru servire:
- zahăr pudră pentru decor
- smântână
- formă de tartă de 20-22 cm
- hârtie de copt
- boabe de fasole
Mod de preparare:
Pentru aluat, pune făina într-un robot, adaugă bucăţi de unt şi mixează până când compoziţia ia aspect de pesmet. Adaugă zahărul pudră, gălbenuşul de ou şi 1 lingură de apă şi amestecă până obţii un aluat.
Pune aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi frământă uşor până devine fin, apoi înveleşte-l în folie alimentară şi dă la frigider pentru 15 minute.
Intinde aluatul până devine suficient de mare pentru a acoperi forma de tartă, lăsând aluatul care poate atârna peste margini. Dă la frigider timp de 30 minute.
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Pune peste aluat o foaie de copt şi adaugă boabele de fasole. Dă la cuptor timp de 10 minute, apoi îndepărteză boabele de fasole şi foaia de copt şi mai dă la cuptor timp de 5 minute. Scade temperatura cuptorului la 160 C.
Intre timp, pentru umplutură, amestecă pesmetul, biscuiţii sfărâmaţi şi coaja de lămâie. Adaugă mierea, oul şi gălbenuşul de ou bătute, lichiorul şi amestecă bine. Pune amestecul în forma de tartă fierbinte. Presară deasupra fulgii de migdale şi dă la cuptor pentru aproximativ 55 de minute.
Presară deasupra zahărul pudră.
Tarta amaretti
Pofta buna!