Reteta minitarte cu ciuperci

Printeaza

Reteta minitarte cu ciuperci din: quinoa, seminte de in, faina de naut, cimbru, ciuperci, praz, apio, ulei, sare, piper, ceapa, otet, sare.

Ingrediente:Reteta_minitarte_cu_ciuperci

  • 170 g quinoa albă
  • 2 linguri cu seminte de in râşnite
  • 2 linguri cu făină de năut
  • 1/2 linguriţă cu cimbru
  • 500 g mix de ciuperci de pădure
  • 1 fir de praz
  • 1 apio
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper

Pentru ceapa caramelizata:

  • 5 cepe
  • 1/4 ceaşcă de ulei de măsline
  • 1/4 ceaşcă de oţet balsamic
  • 1 linguriţă rasă cu sare

 

Mod de preparare:

Taie ceapa julien, desfă-o şi pune-o într-un castron. Toarnă oţetul balsamic şi uleiul de măsline, adaugă sarea, amestecă şi lasă la macerat până a doua zi.

Dă ceapa la cuptor, într-o sită, şi lasă la foc mic, până ce se caramelizează.

Clăteşte quinoa în mai multe ape reci, pune-o la fiert în 400 ml de apă fierbinte şi las-o un sfert de oră sau până când absoarbe apa

Scurge quinoa, iar după ce s-a răcorit, adaugă seminţele de in, făina de năut, cimbrul, un praf de sare şi amestecă.

Unge cu ulei formele de tartă şi tapetează-le cu amestecul de quinoa, presând bine cu degetele pentru a se forma o crusta. Dă-le la cuptor 30-40 de minute.

Intre timp, taie prazul julien şi ţelina apio în bucăţi, încinge 2-3 linguri cu ulei, pune prazul, iar după ce a devenii translucid, adaugă mixul de ciuperci feliate şi apio.

Tine pe foc până scade lichidul. Condimentează cu sare şi piper. Umple cu ciuperci tartele de quinoa şi decoreazâ-le cu ceapa caramelizată.

Reteta minitarte cu ciuperci

Reteta_minitarte_cu_ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.