Rulada cu morcovi si pulpa de porc
PrinteazaRulada cu morcovi si pulpa de porc din: pulpa porc, morcovi, praz, oua, verdeata, ulei, unt, sare.
- 400 g pulpă porc
- 2 morcovi
- un praz
- 4 ouă
- 2 linguri verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc, cimbru)
- 4 linguri ulei
- o lingură unt
- sare
Mod de preparare:
Taie carnea şi bate-o ca pentru şniţele. Bate ouăle, pune-le sare şi verdeaţă şi prăjeşte o omletă pe ambele părţi. Fierbe morcovii câteva minute, apoi înfăşoară-i pe fiecare în foi de praz. Aşază omleta peste carnea întinsă, apoi aşază morcovii, presară condimentele şi rulează totul.
Leagă rulada cu sfoară. Prăjeşte-o în ulei încins, pe toate părţile, apoi continuă prăjitul în unt, la cuptor, un sfert de oră. După ce se răcoreşte şi îi desfaci sfoara, tai-o felii.
Serveşte-o ca aperitiv, alături de minipateuri cu legume, sau ca fel principal, cu garnitură de piure sau legume înăbuşite.
Pofta buna!