Supa de ciuperci cu ghimbir
PrinteazaSupa de ciuperci cu ghimbir din: ciuperci, cartofi, albitura, praz, unt, faina, ceapa, lapte, usturoi, ghimbir, sare, patrunjel, chimen.
- 300 g ciuperci Champignons proaspete
- 2 cartofi mari
- 200 g albitură (ţelina, pătrunjel, păstâmac)
- 1 fir praz
- 30 g unt
- 50 g făină
- o ceapă
- 100 ml lapte
- 2 căţei usturoi
- 1 ghimbir
- sare
- pătrunjel
- câteva seminţe de chimen
Mod de preparare:
Fierbe toate legumele mărunţite în 1,2 litri apă cu sare. Pune şi cubuleţe aromate, şi chimenul. între timp, căleşte ceapa în unt, adaugă făina şi apoi toarnă rântaşul în supa fierbinte.
Când legumele sunt fierte, adaugă usturoiul pisat, apoi laptele. Inainte de a servi, presară în farfurii pătrunjel proaspăt tocat.
Pofta buna!