Supa de ciuperci cu ghimbir

Printeaza

Supa de ciuperci cu ghimbir din: ciuperci, cartofi, albitura, praz, unt, faina, ceapa, lapte, usturoi, ghimbir, sare, patrunjel, chimen.

Ingrediente:Supa de ciuperci cu ghimbir

  • 300 g ciuperci Champignons proaspete
  • 2 cartofi mari
  • 200 g albitură (ţelina, pătrunjel, păstâmac)
  • 1 fir praz
  • 30 g unt
  • 50 g făină
  • o ceapă
  • 100 ml lapte
  • 2 căţei usturoi
  • 1 ghimbir
  • sare
  • pătrunjel
  • câteva seminţe de chimen

 

Mod de preparare:

Fierbe toate legumele mărunţite în 1,2 litri apă cu sare. Pune şi cubuleţe aromate, şi chimenul. între timp, căleşte ceapa în unt, adaugă făina şi apoi toarnă rântaşul în supa fierbinte.

Când legumele sunt fierte, adaugă usturoiul pisat, apoi laptele. Inainte de a servi, presară în farfurii pătrunjel proaspăt tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.