Chec picant cu mere

Printeaza

Chec picant cu mere din: crema de branza, zahar, faina, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, amestec picant, oua, ulei de rapita, mere, nuci, lapte, zahar brun, zahar pudra, nuci pecan.

Ingrediente:Chec picant cu mere

  • 230 g cremă de brânză
  • 1/2 cană cu zahăr
  • 2 linguri cu făină

Pentru aluat:

  • 3 căni cu făină
  • 2 1/2 pliculeţe cu praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguriţe cu scorţişoară măcinată
  • 1 linguriţă cu nucşoară
  • 1 linguriţă cu amestec picant
  • 1 cană cu zahăr
  • 3 ouă
  • 3/4 cană cu ulei de rapiţă
  • 3/4 cană cu piure de mere
  • 3 mere tăiate mărunt
  • 1 cană cu nuci pecan tăiate mărunt
  • 1/4 cană cu lapte

Pentru topping:

  • 1/2 cană cu zahăr brun fin
  • 1/4 cană cu unt
  • 1/4 cană cu lapte
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1 cană cu zahăr pudră
  • fulgi de sare
  • nuci pecan

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Unge cu unt forme de chec mici şi presară deasupra făină.

Pentru compoziţia cu brânză, amestecă ingredientele până se omogenizează.

Pentru aluat, dă ingredientele uscate prin sită de două ori. Bate împreună ouăle şi uleiul şi adaugă şi piureul de mere. Amestecă compoziţia cu ulei împreună cu ingredientele uscate, alternând cu merele tăiate-mărunt, nucile şi laptele.

Pune 3/4 din compoziţie în formele pentru chec. Adaugă câte o lingură cu amestecul cu brânză din loc în loc. Foloseşte un băţ pentru frigărui pentru a întinde amestecul de brânză în formă de vârtejuri. Pune restul de aluat pentru chec deasupra. Dă la cuptor pentru 45-50 de minute.

Pentru topping, pune într-o oală pe foc zahărul brun, untul, laptele şi sarea, amestecând până când untul şi zahărul s-au topit. Măreşte flacăra şi fierbe timp de 3 minute, fără a amesteca. Adaugă zahărul pudră şi amestecă până când începe să se întărească. Lasă să se răcească puţin, apoi întinde amestecul deasupra checului.

Presară fulgi de sare şi alune deasupra.

 

Chec picant cu mere

Chec picant cu mere

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.