Supa de lamaie cu galuste din albus
PrinteazaSupa de lamaie cu galuste din albus din: lamai, oua, supa, zahar.
- 3 lămâi (sucul şi coaja rasa)
- 3 ouă
- 1,25 l supă (făcută din apă şi concentrat de carne sau legume)
- 150 g zahăr
Mod de preparare:
Pui la fiert supa, în care adaugi sucul şi coaja de lămâie. Laşi să fiarbă 5-6 minute, între timp, separi gălbenuşurile de albuşuri.
Gălbenuşurile le baţi şi le adaugi în supă, după ce opreşti focul. Pui şi jumătate din cantitatea de zahăr. Albuşurile le baţi bine cu restul de zahăr, până obţii o spumă tare.
Iei cu linguriţa mici găluşte din spumă şi le aşezi în supa caldă. Laşi vasul acoperit pe plita caldă sau pe ochiul mic de la aragaz, dat cu focul la minimum, timp de 10 minute.
Pofta buna!