Chec delicios cu legume
PrinteazaChec delicios cu legume din: dovlecei, morcovi, ardei, oua, patrunjel, marar, ulei de masline, branza de oaie sau cascaval, faina, praf, sare, piper, chimion.
Pentru aluat:
- 500 g dovlecei
- 2 morcovi
- 1 ardei sau mix de legume (ardei şi gogoşari)
- 6 ouă
- pătrunjel
- mărar
- 100 ml ulei de măsline
- 300-400 g brânză de oaie sau caşcaval
- 150 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- sare
- piper
- 1 linguriţă chimion (opţional)
Mod de preparare:
Speli şi cureţi legumele. Dovleceii îi dai pe râzătoare, îi presari cu puţină sare, îi laşi câteva minute, apoi îi storci bine de zeamă.
Pui într-un bol dovleceii, morcovul ras, ardeiul tocat, pătrunjelul şi mărarul tocate. Intr-un alt bol baţi ouăle, adaugi brânza, uleiul şi făina în care ai amestecat bine praful de copt.
Amesteci totul cu legumele, iar dacă mai este nevoie mai adaugi sare, presari piper după gust şi chimion.
Torni amestecul într-o tavă, dai la cuptor şi laşi checul pâna se rumeneşte frumos deasupra, dar la foc moderat.
Chec delicios cu legume
Pofta buna!