Friptura de curcan in foi de varza
PrinteazaFriptura de curcan in foi de varza din: trunchi de curcan, ulei, piper, varza alba, slanina afumata, sare.
- un trunchi de curcan (fără aripi, picioare, gât)
- 100 ml ulei
- piper boabe
- o varză albă (dulce sau murată)
- 100 g slănină afumată
- sare
Mod de preparare:
Curcanul se sărează, pe dinăuntru şi pe dinafară, şi se lasă să stea cu sarea pe el o oră. Apoi se pune în tava de friptură, împănat cu fâşii de slănină înăuntru şi învelit în foi de varză la exterior.
Curcanul se aşază în tavă cu pieptul în sus, împreună cu o ceaşcă de apă şi una de ulei. Se ţine la cuptorul încins, la temperatură medie, circa o oră, după care se întoarce pe o parte.
Se lasă în cuptor în continuare, până când carnea s-a rumenit. Preparatul este gata când varza este arsă. Se înlătură varza şi se serveşte cu garnitură de legume şi salată de murături.
Pofta buna!