Inghetata de prune si migdale

Printeaza

Inghetata de prune si migdale din: prune, apa, zahar, galbenus, frisca, esenta de vanilie, migdale.

Ingrediente:Inghetata_de_prune_si_migdale

  • 500 g prune coapte, fără sâmburi, împărţite în sferturi
  • 300 ml apă
  • 125 gzahăr tos
  • 4 gălbenuşuri
  • 125 g zahăr pudră
  • 300 ml frişcă lichidă
  • esenţă de vanilie
  • 50 g migdale tocate

 

Mod de preparare:

Pui prunele într-o cratiţă, împreună cu zahărul tos şi 300 ml apă. Le laşi să dea într-un clocot, acoperi cratiţa, apoi le laşi să fiarbă încet, timp de 10 minute, până se înmoaie.

După acest timp, mixezi prunele până devin piure. Laşi piureul de prune să se răcească timp de 30 de minute.

Amesteci gălbenuşurile cu 100 g zahăr pudră într-un vas la bain-marie. Le amesteci cu un tel, până când compoziţia se încălzeşte.

Iei vasul de la bain-marie şi mixezi compoziţia de ouă, până când creşte în volum. Laşi apoi să se răcească.

Baţi bine frişca cu restul de zahăr. Adaugi peste frişca bătută piureul de prune, compoziţia de ouă, esenţă de vanilie după gust şi omogenizezi.

Torni compoziţia obţinută într-un vas de plastic şi îl dai la congelator, amestecând din 2 în 2 ore, până se va întări şi pentru a împiedica formarea acelor de gheaţă.

Decorezi îngheţata cu migdale tocate.

Inghetata de prune si migdale

Inghetata_de_prune_si_migdale

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.