Chec aperitiv cu dovleac
PrinteazaChec aperitiv cu dovleac din: oua, faina, dovleac, lapte, ulei, ceapa, sare, piper, condimente, praf de copt, bicarbonat, otet sau zeama de lamaie.
- 5 ouă
- 5 linguri pline cu făină
- 250 g dovleac
- 100 ml lapte
- 60 ml ulei
- 1 ceapă mică
- sare
- piper
- condiment din legume uscate
- nucsoară
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat
- câteva picături oţet sau zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Dai dovleacul pe răzătoarea mare, îndepărtând coaja şi seminţele. Il presari cu puţină sare şi îl laşi să se înmoaie.
Intre timp, baţi ouăle cu un tel, într-un bol mare. Adaugi treptat uleiul şi laptele şi continui să amesteci folosind telul.
Pui sare, piper, nucşoară şi condiment din legume uscate, după gust, dar ţinând cont şi de cantitatea de sare pe care ai întrebuinţat-o pentru a săra dovleacul. Storci dovleacul şi-l pui peste ouă, împreună cu ceapa, în prealabil curăţată şi tocată mărunt. La final, încorporezi făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie.
Mixezi până când obţii o compoziţie omogenă.
Torni compoziţia într-o tavă mică de chec (ca să-ţi iasă checul înalt), tapetată cu hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute. Probezi dacă aluatul este copt, cu ajutorul unui pai care iese curat din aluatul bine copt.
Chec aperitiv cu dovleac
Pofta buna!