Chec cu spanac, bacon si ciuperci

Printeaza

Chec cu spanac bacon si ciuperci din: spanac, bacon, cascaval, ceapa, usturoi, faina, oua, ciuperci, sare, praf de copt, piper, ulei, pesmet.

Ingrediente:Chec cu spanac bacon si ciuperci

  • 300 g spanac opărit sau congelat
  • 100 g bacon
  • 100 g caşcaval
  • 1 fir ceapă verde
  • 1 fir usturoi verde sau 1 căţel de usturoi
  • 150 g făină
  • 4 ouă
  • 5 ciuperci mari
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 2 linguri ulei
  • câte 3 linguri unt şi pesmet pentru tavă

 

Mod de preparare:

Tai baconul în şuviţe pe care le căleşti într-o tigaie anti-aderefită, fără ulei, amestecând uşor, cu lingura, până îşi lasă grăsimea.

Cât timp se răceşte baconul, cureţi, speli şi tai mărunt ceapa, usturoiul şi ciupercile. Le căleşti în uleiul încins, până când scade zeama lăsată de ciuperci. Le laşi să se răcească 10-15 minute.

Baţi spumă tare albuşurile, cu un praf de sare, până când, întorcând vasul, spuma nu cade. încorporezi treptat gălbenuşurile, caşcavalul ras, făina cernută împreună cu praful de copt, ingredientele călite, sare şi piper după gust. După fiecare ingredient, amesteci delicat, de jos în sus, cu ajutorul unei linguri de lemn sau a unei spatule.

Torni compoziţia în 3 tăvi mici, unse şi tapetate cu pesmet sau cu hârtie de copt şi coci checul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 40 de minute.

Porţionezi checurile numai după ce s-au răcit complet în tăvi.

 

Chec cu spanac bacon si ciuperci

Chec cu spanac bacon si ciuperci

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.