Fursecuri sarate cu branza
PrinteazaFursecuri sarate cu branza din: malai, faina, sare, piper, praf de copt, bicarbonat, unt, telemea, cascaval, ceapa, chimen, lapte batut.
- 2 căni făină
- 100 g mălai
- sare
- piper negru măcinat
- 1 plic praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 150 g unt
- 80 g brânză telemea rasă
- 40 g caşcaval ras
- frunzele de la 2-3 fire de ceapă verde
- chimen
- 150 ml lapte bătut
Mod de preparare:
Intr-un castron amesteci ingredientele solide, brânza şi caşcavalul rase fin, frunzele de ceapă verde tocate, 120 g unt topit şi laptele bătut.
Amesteci bine compoziţia. Dacă mai este nevoie, adaugi făină sau lapte bătut, până obţii o compoziţie bine legată, care nu se lipeşte de mâini.
Pe masa presărată cu făină, întinzi compoziţia cu ajutorul unui sucitor, în strat gros de 5 mm. Tai aluatul cu un pahar şi aşezi discurile în tavă, pe hârtie de copt. Le ungi cu untul topit rămas şi presari puţin piper şi chimen negru.
Coci fursecurile la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc uşor.
Le serveşti calde.
Fursecuri sarate cu branza
Pofta buna!