Covrigei picanti
PrinteazaCovrigei picanti din: ou, boia, sare, cascaval, faina, chimen, unt.
- 1 ou de dimensiune mijlocie
- 1/2 linguriţă boia
- 1/2 linguriţă sare
- 50 g caşcaval
- 100-140 g făină
- 1 linguriţă seminţe de chimen
- unt pentru tavă
Mod de preparare:
Mixezi untul moale, aflat la temperatura camerei, împreună cu oul, hoiaua, sarea, caşcavalul ras fin, chimenul şi încorporezi treptat făina, ţinând cont că aluatul trebuie să rămână moale, ca să poată fi turnat în formă.
Pui aluatul într-un poş cu orificiul mic şi îl torni în forma specială pentru covrigei.
Dacă este cazul, îndepărtezi aluatul în exces, cu o racletă.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu şi coci covrigeii la foc mediu, pentru 15 minute.
Răstorni covrigeii copţi cu grijă, pe hârtie de copt şi îi laşi să se răcească. Sunt uşor picanţi.
Reţeta iniţială era cu şvaiţer, sortiment de brânză care nu ne este întotdeauna la îndemână şi pe care eu l-am înlocuit cu caşcaval cu procent mai mare de grăsime.
Este foarte important să respecţi cantităţile ca să-ţi reuşească aceşti covrigei fragezi.
Dacă nu ai o astfel de tavă, poţi să coci compoziţia sub formă de discuri, în strat subţire, în tava pentru brioşe sau în tăvi cu adâncituri, pentru biscuiţi, în ceea ce priveşte adaosul de boia, este decizia fiecăruia dacă va alege gustul dulce sau picant.
Covrigei picanti
Pofta buna!