ardei gras, piept de pui, ciuperci, telemea de vaci, rosii, iaurt dietetic. Rețetele pentru diabetici nu trebuie să fie restrictive sau plictisitoare. Există multe opțiuni delicioase care pot satisface papilele gustative fără a compromite controlul diabetului. Este important ca persoanele cu diabet să consulte un medic sau […]
Salata de fasole verde si uscata
PrinteazaSalata de fasole verde si uscata din: fasole, sare, piper, usturoi, lamaie, masline, patrunjel.
Ingrediente:
- 400 g fasole boabe
- 600 g fasole verde fideluţă
- sare
- piper
- 3 căţei de usturoi
- zeama de la o lămâie
- 2 linguri de ulei de măsline
- o legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Salata de fasole verde si uscata: alege fasolea boabe şi se lasă de seara până dimineaţa în apă să se înmoaie pentru a fierbe mai uşor.
După ce s-a înmuiat, se pune la fiert în 2-3 ape, deoarece prin schimbarea apei şi prin fierbere se elimină toxinele din fasolea boabe. După ce s-a fiert, se scurge de apă şi se lasă la rece într-o sită.
Separat se curăţă fasolea verde de codiţe, se spală în câteva ape, se pune la fiert în apă cu sare şi se lasă acoperită cu un capac să dea în câteva clocote.
Când şi fasolea verde s-a fiert, se scurge de apă într-un bol şi se amestecă cu fasolea boabe, sarea, piperul, uleiul, usturoiul tocat şi se acreşte cu zeama de lămâie. Salata se garniseşte cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Poftă bună!
pastrama de oaie, usturoi, ulei de masline, boia de ardei dulce, cimbru uscat, sare, piper negru. Descoperiți savoarea autentică cu această rețetă de pastramă de oaie la cuptor, o delicatesă tradițională ce îmbină perfect gustul intens cu o preparare simplă și o valoare nutritivă echilibrată. Originară din bucătăria românească, […]