Cartofi umpluti cu orez
PrinteazaCartofi umpluti cu orez din: cartofi, ceapa, orez, ulei, marar, sare, piper, bulion.
Ingrediente:
- 8 cartofi mari
- 3 cepe
- 1 ceaşcă orez
- 2 linguri ulei
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
- 2 linguri bulion
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti, adaugi orezul spălat, laşi pe foc până se îngălbeneşte puţin orezul, apoi torni 4 ceşti de apă şi fierbi totul pe foc mic. Cureţi în acest timp cartofii (cruzi) şi le scoţi miezul.
După ce a fiert orezul, presari verdeaţa tocată, potriveşti de sare şi piper şi umpli cartofii cu compoziţia de orez.
Ii aşezi apoi într-o cratiţă, torni o cană de apă şi dai totul la cuptor pentru 30 de minute. Când sunt gata, pui şi bulionul desfăcut într-o ceaşcă de apă şi mai laşi la cuptor 10 minute.
Pofta buna!