Chec cu sunca si cascaval
PrinteazaChec cu sunca si cascaval din: sunca, cascaval, faina, ardei, ulei, gris, smantana, lapte, oua, sare, piper, praf de copt.
- 200 g şuncă presată
- 200 g caşcaval
- 200 g făină
- 2 ardei (roşu şi verde)
- 5 linguri ulei
- 2 linguri griş
- 2 linguri smântână cu 20% grăsime
- 100 ml lapte dulce pasteurizat
- 5 ouă
- 1 plic praf de copt
- sare
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Tai cubuleţe şunca şi ardeii, în prealabil curăţaţi şi spălaţi. Dai pe răzătoarea mare caşcavalul, într-un bol mare, mixezi ouăle, smântână şi laptele.
Continui să mixezi şi adaugi pe rând caşcavalul, uleiul, făina, grişul, praful de copt, şunca şi ardeii. Sărezi şi condimentezi cu piper după gust şi omogenizezi compoziţia.
Torni amestecul intr-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt şi o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 40-50 de minute.
Pentru mai multă siguranţă, înainte de a întrerupe coacerea, faci proba cu scobitoarea.
Laşi checul să se răcească şi îl tai în felii groase de circa 2 cm.
Chec cu sunca si cascaval
Pofta buna!