un aliment profund înrădăcinat în tradițiile culinare românești, reprezintă mai mult decât o simplă componentă a dietei: este o parte a istoriei și culturii noastre. Obținută din stratul de grăsime aflat sub pielea porcului, slănina este apreciată pentru textura sa densă […]
Ciorba de varza in paine
PrinteazaCiorba de varza in paine din: varza acra, morcovi, costita sau ciolan, ulei, cartof, paine, faina, ceapa, boia, sare, piper.
Ingrediente:
- 1/2 varză acră
- 2 morcovi
- 200 g costiţă sau ciolan afumat
- 2 linguri ulei
- 1 cartof
- 4 pâini rotunde
- 1 lingură făină
- 1 ceapă
- 2 linguri boia dulce
- piper
- sare
Mod de preparare:
Laşi costiţa sau ciolanul afumat în apă rece o oră, apoi o speli de mâi multe ori cu apă călduţă. Pui la fiert în apă rece aproximativ 40 de minute, la foc mic. Scoţi carnea şi o păstrezi caldă.
Separat, căleşti ceapa tăiată mărunt în ulei bine încins, adaugi făina şi boiaua, amestecând permanent.
Stingi cu doi litri de apă, turnată treptat ca să nu se formeze cocoloaşe şi laşi să fiarbă 10 minute.
Adaugi 750 ml apă caldă, varza tăiată fideluţă, morcovii feliaţi, bucăţile de carne, cartoful tăiat cuburi, sare şi piper, după gust.
Acoperi vasul şi laşi să fiarbă totul, la foc mic, 35 de minute, până când varza este bine pătrunsă.
Poţi adăuga zeamă de varză acră.
Tai capace, scobeşti pâinile la mijloc şi serveşti ciorba caldă în ele.
Ciorba de varza in paine
Pofta buna!